We are (not) Unltd

We Are Unltd is de naam van een nieuw Omnicom bureau. Dat bureau gaat in de VS  dedicated voor McDonalds aan de slag gaat, zo meldt AdAge. De afspraak was gemaakt dat als de pitch gewonnen mocht worden, er een eigen McDonalds bureau zal worden gevormd. Op 17 november werd het doek opgehaald en het nieuwe bureau gepresenteerd.

Merknaam inbreuk

Nog geen week later is er een claim ingediend bij de rechtbank van New York vanwege inbreuk op de merknaam en oneerlijke concurrentie. Eiser is eigenaar van de Unlimited Group met daarin bedrijven die actief zijn op het gebied van consumenten marketing in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Er is met andere woorden een grote kans op verwarring en fouten.

Eiser claimt dat Omnicom bij de registratie van We Are Unlimited bekend was met het bestaan van de Unlimited Group. Men zou er daarom bewust van hebben afgezien om Unlimited als merk te deponeren. Om zo een discussie over intellectuele eigendom te vermijden.

Daarmee ging Omnicom er echter aan voorbij dat er als gevolg een onbeschrijfelijke schade voor de eigenaar van de groep ontstaat. En dus wordt bij voorbaat schadevergoeding geeist.

Omnicom heeft nog niet gerageerd.

ZZP-er geen maker door openbaarmaking
Kinderreclame verder beperkt
Geplaatst in Nieuws.